Nieuws

21-02-23Onze Cava Ladies houden hun wintertraining

Zoals ieder seizoen - in dit geval meteorologisch bedoeld - slagen de Cava Ladies ook de winter niet over! Met hun trainer Alexander en supporter Felix kon het niet meer stuk.  Op 15 april vieren we samen hun 10-jarig bestaan met een heuse Pintxos Avond!

29-10-22 |  Heren A gaat naar de kwartfinale van de Beker van België - zaterdag 5/11 in Ymeria tegen Menen!

Na hun schitterende overwinning op Hofstade-Zemst verzekerden onze Heren A zich van een plaats in de kwartfinale van de Beker van België! Ze zullen het opnemen tegen Menen, vice Belgisch kampioen van afgelopen jaar. Het belooft dus een ongelofelijk spectaculaire wedstrijd te worden. 

Het is alweer even geleden dat we nog zo'n historisch moment konden meemaken in Ymeria, laat deze kans om onze heren aan te moedigen niet voorbijgaan en kom zaterdag 5/11 naar Ymeria om mee de longen uit je lijf te schreeuwen!

Facebook-event: https://fb.me/e/30MpS0lbL

03-10-2021 |  De langverwachte heropening van het BOW Kafee

Wegens de financiële druk van de verplichte sluiting, hebben we ons geliefde Kafee tijdelijk uit handen moeten geven. Maar na overleg en met dank aan de Stad Leuven, mochten we dit weekend opnieuw openen!

De start zal misschien nog een beetje ruw zijn, we zullen nog niet meteen alles voorradig hebben, maar gezelligheid kan je opnieuw verwachten in het BOW Kafee! Iedereen welkom voor een drankje en een babbel.

01-09-2021 |  Een nieuw schooljaar, een nieuw volleybalseizoen!

Dit seizoen treedt Berg-Op Wijgmaal opnieuw aan met 7 ploegen in 7 verschillende competities. Volgens de geldende maatregelen kan dit op een zo normaal mogelijke manier gebeuren, waarbij er enkel nog mondmaskers gedragen moeten worden bij het binnenkomen en buitengaan van de sportzaal.

We kijken er alvast naar uit om jullie opnieuw op onze supportersbank te mogen verwelkomen binnenkort!

Voor de kalender van onze wedstrijden, kijk je hier: https://www.volleyscores.be/direct/vb-0823

12-10-2020 |  Volleybalcompetitie 2020-2021 wordt tijdelijk gepauzeerd

Het seizoen was nog maar net van start gegaan, maar wegens de evolutie van de coronacijfers werd er vandaag beslist om alle indoorsporten op amateurniveau voor minstens één maand op te schorten. Volley Vlaanderen publiceert morgen hun richtlijnen omtrent trainingen, we zullen met BOW deze en de richtlijnen van de Stad Leuven nauwgezet volgen.

15-03-2020 |  Volleybalcompetitie 2019-2020 wordt stopgezet

Eerder communiceerde Volley Vlaanderen reeds over de opschorting tot begin april, maar op zondag werd duidelijk dat er dit seizoen jammer genoeg niet meer gevolleybald zal worden. De maatregel geldt vanaf het jeugdniveau tot en met de nationale competitie - en is dus van toepassing op al onze ploegen. Meer details vind je op https://www.volleyvlaanderen.be/

Hou jullie sterk en zorg goed voor elkaar in deze vreemde tijden, we komen er ongetwijfeld sterker en wijzer uit!

15-12-2019 |  Dames A kan Kevoc nipt de baas tijdens een echte nagelbijter!

Dames A speelde vandaag, zondag, een absolute nagelbijter tegen Kevoc - de nummer 2 tegen de nummer 3 van de reeks. Tijdens de eerste twee sets konden onze dames hun spel niet helemaal vinden en betaalden dit cash: het werd al snel 0-2. In de derde set konden ze het tij keren op eigen kracht, met enkele rechtstreekse aanvalspunten en flinke serves konden ze in de tweede helft een voorsprong nemen zodat de 1-2 op het bord kwam. De vierde set was erop of eronder en werd pas op het allerlaatste moment beslecht met een 27-25, voor spanning moest je absoluut in de Ymeria zijn. Een vijfde set is altijd gevaarlijk, je hebt niet veel marge om op gang te komen. Onze dames konden het hoofd koel houden, de zenuwen bevonden zich aan de andere kant van het veld. Dat werd uiteindelijk de doorslaggevende factor, onze dames konden trots de winst gaan vieren met een spaghettitje in het Kafee!

15-11-2019 |  Vanaf nu schenkt het BOW Kafee ook Flurkbier uit het naburige Everberg!

Ken je Flurkbier al? Dit heerlijke streekbier wordt ontwikkeld en gebrouwen door enkele ex-chirovrienden met een passie voor een lekker biertje. Het heeft pit maar is tegelijk aangenaam gezelschap aan de toog van ons BOW Kafee. Een beetje zoals de doorsnee BOW-er, eigenlijk.

Kom het zeker eens uitproberen, we serveren vanaf nu de blonde én de bruine Flurk voor de democratische prijs van €2.50!

12-11-2019  |  "Leider Berg-Op Wijgmaal wint topper tegen Mendo Booischot met 3-2" - HLN

Leider Berg-Op Wijgmaal heeft de topper tegen Mendo Booischot C gewonnen met 3-2. Het was een wedstrijd met hoogtes en laagtes voor beide teams, opslagfouten werden afgewisseld met mooi bij elkaar gespeelde punten. In de golden set kwam Berg-Op nipt achter tot halfweg. Ze hielden het hoofd koel en er ontstond een kloof van enkele punten die ze niet meer afstonden. 

- Stefan Van de Weyer

07-12-2018 |  Dames A droomt terug van een plek in de top 3

Na overtuigende 3-1 tegen titelkandidaat BDO Haasrode Leuven (VHL) afgelopen weekend, waarbij de setstanden een duidelijk verhaal vertellen, kan onze eerste damesploeg terug volop dromen van een plek bovenaan in de reeks. Ze kregen de voorbije maanden heel wat blessuretegenslagen te verwerken, maar intussen is de ploeg opnieuw helemaal klaar om zich een weg naar boven te knokken!

Komend weekend spelen ze trouwens een derby tegen onze eigen 2e damesploeg in de eerste wedstrijd van de terugronde. Dat belooft!

22-09-2018 | Dames B boekt eerste overwinning na promotie naar 1e provinciale

Na een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd, met een zeer sterke tegenstander van binnen de eigen club (Dames A, n.v.d.r), wonnen de nieuwkomers in 1e provinciale afgelopen zaterdag hun eerste thuismatch overtuigend met 3-1 van Lizards Lubbeek-Leuven.

Trainer/coach voor de gelegenheid was Jef Lemmens, die insprong voor Philippe Verbeken en nadien ook nog zijn eigen Dames A coachte tegen Londerzeel.

Het volledige overzicht van de ploegen vind je op deze Volleyscores pagina.

13-09-2018 | Heren A in Het Nieuwsblad

Ben Dothee, trainer heren A geeft toelichting bij de ambitie voor het seizoen 2018-2019.

Heren A speelt zaterdag 15 september zijn eerste thuiswedstrijd.


31-08-2018 | Vanaf nu zonder Technische Time Outs (TTO)

In navolging van de reglementering op Europees niveau, besloot de RvB van Volley Vlaanderen afgelopen week om ook bij ons de Technische Time-Outs (TTO), 60 seconden op 8 en 16 punten, op alle niveaus in het volleybal af te schaffen. Per team heb je natuurlijk nog steeds 2 reguliere time-outs van 30 seconden per set. Wij zijn alvast benieuwd welke impact dit zal hebben op de vermoeidheid in de beentjes het komende seizoen!

17-05-2018 | Cava Ladies winter- en herfsttraining

Na een sfeervolle en unieke Cava Ladies gaan Exclusief (zaterdag 02/12) volgde de herfsttraining (10/12).

De wintertraining (04/03) heeft weer deugd gedaan met een hevige 'beauties'-strijd.  En enkelen met wat pijnlijke spiertjes 's anderendaags ...  een teken dat het goed was :-) Om te vermijden dat we in de zomer terecht komen voor onze lente training, werd ook daar reeds een planning voor opgemaakt.