Over onze club


Onze volleybalclub werd opgestart in het seizoen van 1969-1970 en bestaat intussen dus 50 jaar. Onze thuishaven is sportcomplex Ymeria in Wijgmaal, waar de thuiswedstrijden doorgaan. We houden er ook onze eigen cafetaria open, die we in 2012 hebben omgedoopt tot het BOW Kafee.

Behalve in Ymeria Wijgmaal trainen onze ploegen ook in de Sportschuur in Wilsele, de Sportoase in Wilsele en basisschool De Twijg in Wijgmaal.

Berg-Op Wijgmaal, ook wel BOW, telt een 90-tal spelende leden verspreid over 6 competitieploegen en 1 recreatief team.

Zeer kenmerkend aan onze club is de combinatie van een zeer degelijk sportief niveau door de grote inzet van spelers, trainers en bestuur, met de hartelijke en familiale sfeer. We zijn een middelgrote club waar iedereen elkaar kent en de samenhang tussen de ploegen en de leden groot is. Natuurlijk is er de nodige sportieve ambitie en competitiegeest, maar cohesie en vriendschap hebben minstens een even grote plaats in onze club.

We dragen daar ook toe bij door zelf ons BOW-Kafee open te houden en samen allerlei extra-sportieve activiteiten te organiseren zoals onze jaarlijkse, geroemde pasta- en steakweekends. Zo proberen we telkens weer onze leden en de inwoners van Wijgmaal en omstreken samen te brengen.

Welkom bij BOW!

Clubfoto BOW Trainingsweekend 2016

Groepsfoto genomen op ons jaarlijks trainingsweekend - 2016